Maş Fasulyeli Semizotu Yemeği

Tarif defterimden;
Sağlıklı ve leziz bir yemek olan maş fasulyeli semizotunu yanında yoğurt ile tüketebilirsiniz…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
1 bağ semizotu
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 – 3 diş sarımsak, minik doğranmış
1 su bardağı domates püresi, 200 gr
5 – 6 yemek kaşığı maş fasulyesi, haşlanmış ölçü
1 yemek kaşığı iri bulgur
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Semizotunu ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kabaca doğrayın.
*Zeytinyağı ve kuru soğanı orta boy tencereye alın, orta ateşte soğan yumuşayana kadar kavurun. Sarımsak, doğranmış semizotu, domates püresi, maş fasulyesi, bulgur, baharatlar ve tuzu ekleyerek karıştırın.
*Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…