Örtü altında verimli tarım

Tarımsal üretimde örtü altı yetiştiriciliği giderek daha fazla rağbet görüyor. Son yıllarda birçok üretici tarafından tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğunu vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eren Doğanyiğit, “Türkiye ve Antalya’da örtü altı tarımının gelişerek yaygınlaştığını, hatta rakımı yüksek bölgelerde bile artık sera hollerine rast geliyoruz. Oysaki eskiden karasal iklimlerde sera olmayacağı rekoltelerin verimsiz olacağı algısı vardı” dedi.
FİYATLARI ETKİLER
Doğanyiğit şu bilgileri verdi: “Örtü altı yetiştiriciliğinin yükselişiyle birlikte tarla birim fiyatlarında pozitif yönde bir artış olduğunu saha araştırmalarımızdan tespit edebiliyoruz. Ülkemizde yaygınlaşan, büyüyen ve gelişen bir yöntem olan seralar, gerek tropikal meyve, gerekse bitki türleri olarak ürün gamını çeşitlendirerek aracılara ve tüketiciye sunmak zorunda kalıyor. Ülkemiz genelinden Antalya İline baktığımız zaman, bundan 5-6 yıl önce sadece Gazipaşa ve Alanya İlçelerinde muz ağacı görürken, artık günümüzde Manavgat, Serik, Aksu, Alanya ve Gazipaşa İlçelerinde de muz seraları görmeye başladık.”
[email protected]
Kaynak: Web Özel