Maş Fasulyeli Semizotu Yemeği

 Tarif defterimden;

 Sağlıklı ve leziz bir yemek olan maş fasulyeli semizotunu yanında yoğurt ile tüketebilirsiniz…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

1 bağ semizotu

3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kuru soğan, yemeklik doğranmış

2 – 3 diş sarımsak, minik doğranmış

1 su bardağı domates püresi, 200 gr

5 – 6 yemek kaşığı maş fasulyesi, haşlanmış ölçü

1 yemek kaşığı iri bulgur

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

*Semizotunu ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kabaca doğrayın.

*Zeytinyağı ve kuru soğanı orta boy tencereye alın, orta ateşte soğan yumuşayana kadar kavurun. Sarımsak, doğranmış semizotu, domates püresi, maş fasulyesi, bulgur, baharatlar ve tuzu ekleyerek karıştırın. 

*Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

 

Başa dön tuşu
Haber Tiraj